konveyor-bakimi

Konveyör Bakımı

Konveyörler üretim hatlarının ana bileşenlerinden biridir. Üretim tesisinin doğru çalışmasını garanti eder. Bu sebeple kullanılan konveyör bakımı ve güvenliği kritik öneme sahiptir. Öncelikle ana tanımlama ile başlayalım.

Konveyör Nedir?

Konveyör, yerde ya da yerden yüksekte, kapalı devre çalışma düzenine sahip yüklerin taşınmasını sağlayan bant/zincir vb. sistemdir.

Konveyörde Sistem Çeşitleri

  • Zincirli Konveyör
  • Rulolu Konveyör
  • Bantlı Konveyör
  • Bakla Zincirli Konveyör
  • Slat Konveyör (ya da palet geçişi)
  • Flex Konveyör
  • Teleskobik Konveyör

Konveyör Bakımı Neden Gereklidir?

Sürekli Üretimi Devam Ettirme
Konveyörlerin önleyici bakımı, malzemelerin makine boyunca taşınmasını engelleyebilecek arıza veya arızalardan kaynaklanan istenmeyen kesintileri önlemek için gereklidir.

Arızalardan Ve Duruş Sürelerinden Kaçınmanızı Sağlar
Çekilmeyen konveyörler, üretimin durmasına ve dolayısıyla önemli ölçüde ekonomik zarara neden olabilir. Planlama faaliyetimiz, sorunları önlemek veya zamandan ve paradan tasarruf etmek için makinelerin performansını yüksek tutmaya yardımcı olacaktır.

Çizgi Düzeniniz Optimize Olur
Bakım sürecinde, tesisin mevcut verimliliğinin bir analizi yapılır. Sorunlar belirlendikten sonra, alan yönetimi açısından da üretimi optimize etmeyi amaçlayan iyileştirme çözümleri önerilir.

Komple Konveyör Revizyonu Yapılır
Teknisyenler, taşıma bantlarını eski haline getirmek ve en yeni nesle eşit bir performans sağlamak için ayrı ayrı parçaların bakımını, aşınmış bileşenlerin değiştirilmesini ve eksik elemanların restorasyonunu gerçekleştirir.

Güncellemeler ve Yükseltmeler
Yeni üretim ve pazar ihtiyaçlarını karşılamak için, kullanılmış ekipmandan mümkün olduğu kadar fazlasını geri kazanmaya çalışarak, önemli ölçüde ekonomik tasarruf ve sürdürülebilir bir seçim sağlayarak mevcut konveyör bantlarında iyileştirmeler ve yükseltmeler gerçekleştirilir.

Bakım sürecinin sonunda, performansı daha da artırmak için önerilen iyileştirmelerle birlikte gerçekleştirilen faaliyetlerin bir raporu sunulur veya bireysel aktarılır. Bu hem güvenlik hem de sistemin doğru çalışmasında yol haritası olacaktır. Uzmanlarımıza konu hakkında daha fazla soru sormak için tıklayın. Yeni yazılarımızdan haberdar olmak için bizi takip edin.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir