Yaz ayı ile birlikte çalışılan ortamın nem, sıcaklık ve soğukluk urumu da tekrar gündeme geldi. Termal Konfor Ölçümü, iş sağlığı ve güvenliğine bağlı ana konulardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.
Çalışılan ortamın hava akımı; sıcaklığı veya soğukluğu ya da nem oranı birincil dereceden konforlu ve verimli çalışmanın gereğidir. Fiziki şartların yeterli olup olmadığını değerlendirme olanağı sınan termal sıcaklık ölçümü birçok detayın bir arada öğrenilmesini sağlar.
Ölçüm sonrasında ortaya çıka raporlar; işyerinin hem yasal hem de işyerinin geliştirilmesi açısından bazı zorunlulukların görülmesini netleştirir. Hava akım hızı, bağıl nem korunma giysilerinin oluşturduğu durum da değerlendirilmektedir.
İşyeri personelinin performansını direkt etkileyen sıcaklık, nem ve ölçülebilir hava şartları ölçümün yapılmasının önemini vurgulamaktadır. Ender Osgb hizmetleri kapsamında olan termal konfor ölçüm hizmeti referans alınan işyerlerinde olumlu yönde gelişim sağlamış, üretim konusunda ciddi artış sağlanmış ve işyeri güvenliğine yönelik tam performans sağlanmıştır.
Termal Konfor Ölçümü Nasıl Yapılır?
Termal ölçüm değerleri, TS EN 27243 standardı baz alınarak yapılmaktadır. Bu ölçüm aralıklarının düzenli olması zorunludur. İklimsel ve işyeri performansının düşüşü ya da artışı işin yapıldığı noktanın değerlerini değiştirecektir.
Termal Konfor Ölçümünde
- İşyeri hava sıcaklığı
- Nemi oranı
- Hava Akım Hızı
- Termal Radyasyon
- Değerleri baz alınmaktadır.
Ayrıca;
- Personelin fiziki durumu
- Yapılan işin niteliği
- Personelin cinsiyeti
- Kişinin sağlık durumu
- Giyilen kıyafetler de dikkate alınır.
Termal Konfor Formu
Form, çalışma ortamının sıcaklığını, çalışanın fiziki değerlerini içeren bir belgedir.
Ölçüm hizmeti almak; konuya ilişkin detaylı bilgi edinmek için uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.